Skicka sms till kunderna med smart sms tjänst

Ett effektivt sätt att nå kunderna är genom sms. Idag finns det smarta sms-tjänster som hjälper dig att snabbt skicka ut erbjudanden om extrapriser, rabatter och även varningar om sen betalning. Sms är ett mycket bra komplement till de klassiska nyhetsbreven.

Att skicka sms till kunderna passar företag som erbjuder återkommande tjänster eller som säljer produkter. Om du har en e-handel kan du skicka ut sms med rabattkoder som gäller för en helg. Ett effektivt sätt att öka försäljningen. Detsamma gäller om du driver en skönhetssalong: skicka ut särskilda erbjudanden till återkommande kunder som gäller under en viss tid. Med sms når du kunden omedelbart och de meddelandena blir så gott som alltid lästa. Gå in på Rule och testa deras sms tjänst helt gratis.

Fördelar med att skicka just sms

Det finns främst två stora fördelar med sms: meddelandena blir lästa mycket snabbare än ett mejl och du kan nå kunden i nuet. När du skickar ut ett nyhetsbrev finns det en risk att det aldrig blir läst, eller att kunden läser det om tre dagar. Ett sms kommer upp på mobilskärmen. De flesta personer reagerar på mobilens kling och kastar en blick på skärmen. Vanligtvis visas texten utan att personen behöver gå in på själva sms-appen. Alltså blir ditt meddelande läst.

Genom att individualisera dina sms-kampanjer kommer dina meddelanden att göra än mer verkan. Du driver en webbshop som säljer hundkläder. Du ser att det kommer att regna närmaste dagarna i Göteborg, då skickar du ut ett sms till dina kunder som bor i Göteborg och erbjuder hundregnkläder. Kunderna får då ett för dem aktuellt meddelande och sannolikheten att de vill köpa av dig är större.

Skicka rätt slags sms

Ett sms är inget nyhetsbrev. När du skickar ut nyhetsbrev bygger du en långsiktig relation. I dina sms ska du vara kort och koncis. Kunden ska bara behöva kasta en blick på mobilskärmen för att förstå vad det handlar om: 50 procent rabatt på sportskor fram till månadsskiftet; en påminnelse om att betala eller att din e-handel har fått in nya utemöbler. Du får inte heller spamma dina kunder. Med Rules smarta plattform får du också hjälp att skicka ut rätt erbjudande till rätt kund, vilket gör dina sms än effektivare som marknadsföringsverktyg.