Marknadsför dig snyggt med profilprodukter

Hur bra varor och tjänster ditt företag än erbjuder är det svårt att komma någon vart utan bra marknadsföring. Det finns en myriad metoder att göra reklam på men samtidigt har många undersökningar visat att svenskar idag är rejält reklamtrötta. Ett ständigt bombardemang i brevlådor och media har gjort att de flesta ser reklam som något ganska störande. Men det finns undantag!

Med profilprodukter kommer du runt det här problemet då du ger bort smarta och användbara föremål som både uppskattas av mottagaren och ger dig strålande reklam. Det finns många alternativ och ett stort utbud och du kan hitta profilkläder av högsta kvalitet för många olika tillfällen. Läs mer om vilka produkter som passar ditt företag bäst och hur du ska sätta loggan för maximerat resultat.

Välj rätt tillfälle

Att ge bort kläder med din logga på är både smart och kul. Ju fler som använder dem desto bättre och du kommer göra ett mycket gott intryck på både recipienter och deras omgivningar. Olika tillfällen som du kan ge bort profilprodukterna på är:

  • Mässor och konferenser. Ge produkter till potentiella klienter och medarbetare.
  • Till Jul och födelsedagar. Det är alltid trevligt att få presenter.
  • Inför semestern. Din logo kommer synas på platser du kanske annars inte nått.
  • Sportevenemang. Sponsra ett lokalt fotbollslag och se till att synas på planen.

Tänk på att satsa på den profilering du är ute efter. Vill du lyfta fram ditt företags långa erfarenhet och karaktär eller är det dags för förändringar? Genom smart marknadsföring och en genomtänkt strategi kan en schablonartad gammal camping förvandlas till en trendig glampingplats och där kan dina profilkläder spela en viktig roll. Ge bort snygga, väldesignade t-shirts, moderna mössor eller trendiga hoodies som dina kunder kommer känna sig inne i och som kommer göra deras tonåringar gröna av avund. Eller är det kanske rentav tonåringarna som är din målgrupp? Föredrar du en klassisk och traditionell stil för en mer konservativ målgrupp? Med en pikétröja i en diskret färg eller en vindtålig jacka kan mottagaren bli både elegant och stilren. Håll koll på de senaste trenderna genom att bläddra i modemagasin och följa sociala medier för att veta vad som gäller för närvarande. Kom ihåg att nyckelordet för lyckad profilreklam är att dina produkter ska användas!

Störst är inte alltid bäst!

Din logga representerar ditt företag i vått och torrt och det är viktigt att den syns. Åter är det klokt att tänka på både tillfället och vem som ska få profilprodukten. Är det vid en fotbollsmatch är det självklart A och O att den syns på långt håll men om du vill ge bort en tröja för privat bruk är det bättre att välja en diskret placering. I privata sammanhang är det inte särskilt troligt att någon vill gå omkring som en levande reklampelare och därför bör du istället fokusera på en snygg design.

Du kan också välja andra profilprodukter än kläder för att marknadsföringen ska bli så effektiv som möjligt. Har du ett klientel bestående av många friluftsfantaster kan ett bra första hjälpen kit, termosar eller solglasögon uppskattas enormt, medan tech-nördar blir gladast för saker som USB-minnen och powerbanks.