Erbjud elbil som företagsförmån

Som företagare kan du tjäna mycket på att satsa på elbilar. Köp in elbilar och hybrider som företagsbilar. Företaget kommer spara mycket pengar på att köra på el istället för fossilt bränsle. Du kan också sätta upp laddstolpar eller laddstationer till dina anställda, så att det blir enklare för dem att äga elbil.

Det finns flera anledningar att satsa på elbilar och hybrider som företagare: ekonomi, bidrag och företagsimage. Det billigaste drivmedlet är el. Med egen stolpe eller laddstation är bilarna alltid fulladdade. Du får både skatteförmåner och bidrag när du köper elbil och installerar laddstolpar. Förutom att ditt företag gör något bra för klimatet och framtiden, vilket även kommer att gynna er företagsimage. Opigo har specialiserat sig på laddstolpar för företag och bostadsrättsföreningar. Du väljer mellan laddstolpar, laddstationer och laddboxar eller kombinerar dem utifrån ert företags behov.

Ekonomisk vinst

Flera undersökningar visar att du sparar tusenlappar på att köra elbil. Det skiljer många tusenlappar mellan att köra el, diesel och bensin. Använder ni företagsbilarna dagligen? Eller kör de anställda sina egna bilar? Företaget kommer att tjäna in investeringskostnaden i att köpa elbilar. Du har också skattemässiga fördelar med elbil. Billigare bilskatt och bonusar att nyttja. Förutom att det också finns ett ladda bilen-bidrag, som innebär att installationskostnaden av laddstolpar, laddstationer och boxar sänks med 50 procent. Det kan vara mycket klokt och ekonomiskt att sätta upp laddmöjligheter redan idag, istället för att vänta ett par år. Ju fler som köper elbil desto mindre bonusar och bidrag kommer det att finnas, då bidragen är ett politiskt incitament för att företag och privatpersoner ska köra så klimatsmart som möjligt. Fördelarna är:

• Billigare drivmedel
• Skatteförmåner
• Bättre företagsimage
• Gott samvete när ni kör bil

Egna laddstolpar och laddstationer

Vare sig företaget har elbilar och hybrider eller inte är det smart att installera laddstolpar. Dels är det klokt inför framtiden, särskilt som det finns ett bidrag att söka just nu. Dels är det en bra företagsförmån till dina anställda som kör elbil eller hybrid privat. De laddar bilen gratis på jobbet, vilket kommer att uppskattas mycket. Förutom att också kunder och företag som du samarbetar med kommer att kunna använda stolpen eller laddstationen.

Bra företagsimage

Att satsa på elbilar handlar inte bara om omsorg om klimatet, utan även om hur ett företag uppfattas. Din företagsimage kommer definitivt att gynnas av att bara ha elbilar och hybrider eller att erbjuda laddstolpar till dina anställda. Du kan marknadsföra er som ett grönt företag. Idag är det många som helst köper från klimatsmarta företag. Att även ha som mål att bli koldioxidneutrala är både något som ger er fördelar gentemot era konkurrenter, men också något att skriva och berätta om på sociala medier. En resa som dina kunder kan följa med på.

Elbil eller hybrid

Om företaget är förlagt i en stad och om ni bara kör stadstrafik kan hela bilstallet vara elbilar. Dock kan det vara klokt att ha en hybrid om ni brukar göra långkörningar i Norrland eller om ni åker ut mycket på landsbygden. En hybrid är en bra backup vid strömavbrott eller för att snabbt kunna tanka en bil på tjänsteresa. Även om du bara kör hybrid är det klokt att kunna ladda bilen på företaget.