Så kan du frilansa utan pappersarbete

Tänk att vara din egen chef och helt själv bestämma uppdrag och arbetstider. Att bli egenföretagare har aldrig varit enklare. Du behöver inte ens starta ett eget företag för att kunna frilansa.

Att frilansa och vara din egen chef har aldrig varit enklare. Du behöver inte ens ha ett eget företag för att kunna arbeta på det sättet. Du kan nämligen fakturera utan företag vilket är hur smidigt som helst. Du jobbar med det du älskar och brinner för medan en annan part tar hand om all din administration. Den stora fördelen med att fakturera utan företag är just att du slipper lägga tid på administration. Det kan vara krångligt att sätta sig in i sådana saker. När någon annan tar hand om faktureringsprocessen och ser till att allt är rätt får du helt plötsligt mer tid till annat. Din lön landar på kontot inom 24 timmar från dess att uppdragsgivaren har betalat fakturan. Något annat som du inte behöver ta i beaktande är momsen. Om du anlitar ett egenanställningsföretag tar de ansvarar över att betala in korrekt momsbelopp till Skatteverket för hela sin verksamhet. Du behöver inte göra någonting. Moms läggs på beloppet som du fakturerar och påverkar inte din vinst. En annan stor fördel är att egenanställningsföretaget finns där om du behöver någon hjälp med något som rör ekonomi.

Du kan lägga din dyrbara tid på att jobba

När du slipper lägga oändligt många timmar på fakturor, skatter och annat administrativt har du helt plötsligt mer tid att lägga på ditt arbete. Du får fler timmar att arbeta och kunna tjäna pengar. Tid är pengar och det är bättre att du gör det du är bäst på och lämna över det tråkiga och krångliga arbetet till en expert. Mer tid kommer hjälpa dig höja vinsten.

Att vara din egen chef är en enorm frihet

Det finns många fördelar att jobba som egenföretagare. Det främsta är att det ger en enorm frihet att bestämma över din egen tid och att vara din egen chef. Det finns ingen som kan bestämma vad du ska och inte ska göra. Du avgör själv vilka projekt och arbeten du vill utföra. Du kan helt enkelt jobba med det du älskar. Visst finns det nackdelar med att frilansa men det positiva överväger med kraft det negativa. Det kan också stundvis vara tufft men med tålamod och målmedvetenhet kommer det gå galant. Det är inte alltid enkelt att vara anställd heller. När det är tufft – påminn dig om varför du blev egenföretagare. När du är egenföretagare växer du som människa och bygger en stor erfarenhetsbank.

Det är många saker som är toppen med att vara egenföretagare:

  • Du är din egen chef som styr vad du ska jobba med.
  • Friheten att bestämma över ditt arbete och din tid.
  • Du har mer kontroll över din yrkesvardag än vad du har som anställd.
  • Du kan skaffa dig massor med erfarenhet och kunskap.
  • Det är omväxlande.
  • Du kan påverka din egen lön.
  • En helt annan flexibilitet.