Så håller du modet uppe under arbetslösheten

När du är arbetslös är det viktigt att ha viljan att lära dig mer och förändra din situation. För att hålla ångan uppe är det en bra idé att gå på olika föreläsningar och workshops. Dessa kan du även ha användning av senare ditt yrkesliv.

Att vara arbetslös innebär att framtiden är oviss och många frågor kan börja snurra i huvudet. Det är lätt hänt att hamna i en negativ spiral av tankar och ovanor. För att inte råka hamna där och bli nedstämd är det viktigt att försöka hålla modet uppe på olika sätt. Ett tips för att hålla dig motiverad är att gå på en inspirationsföreläsning som kan ge dig både nya kunskaper och verktyg för att ta dig vidare.

Välj att lyssna på bra talare

Det är en fördel att gå på föreläsningar som har kunniga talare. Då kommer du att få ut mer av informationen och budskapet. Det bästa med föreläsningar är att det finns många olika teman, allt från ledarskapsföreläsningar till hur du blir mer hjärnsmart och hanterar stress bättre.

Gå på föreläsningar och workshops

När du håller motivationen uppe och är vid gott mod är det lättare att söka olika jobb. Det är ofta efter en längre tids arbetslöshet som många tappar hoppet. Arbetsförmedlingen brukar ordna både föreläsningar och workshops som du kan gå på för att hela tiden ta dig framåt i arbetssökandet. Alla former av föreläsningar och workshops som du deltar i kan du ha nytta av senare i arbetslivet. Om du har en kontakt på Arbetsförmedlingen kan du alltid be om stöd och råd om du inte vet vad som är bra att lägga fokus på.

Ha rutiner och lägg tid på ansökningarna

För att bibehålla motivationen kan du försöka skapa rutiner i ditt liv och införa fasta hålltider. Försök att i största möjligaste mån skilja mellan privatliv och arbetssökande. Det är inte sällan som arbetssökande får en sämre livskvalité och blir deprimerade. Lägg ner tid och energi på de arbeten som du söker. Exempelvis kan du göra research på arbetsgivare och intervjutekniker. När du får avslag på en ansökan kan du analysera varför och försöka förbättra din ansökan.